Motorplacering och utflyttning

Med hjälp av SolidWorks och en hel del mätande så visste jag ungefär hur motorn skulle sitta. Men det var ändå väldigt intressant att lägga i motorblocket för att känna på det.
Det ska får plats så mycket runt om, såsom styrväxel. Och nu när karossen är så sänkt över chassit, så vill motorn gärna krocka med allt som normalt sett har legat under.
Detta är en av anledningarna till att jag kommer välja torrsumps-smörjning. Det är helt enkelt inte möjligt att få plats med ett tråg under bilen utan problem.Här har jag lagt motorn långt bak, för att möjliggöra en styrväxel framför, men det kommer bli tight ändå. Och flyttar jag motorn ytterligare, så kommer jag få problem att växla.

Har även rullat ut bilen ur garaget och flyttat upp den på 4-pelar-lyften. Detta ger perspektiv på hur saker och ting ser ut, och förhoppningsvis lättare att komma åt en del.
Min bror ser iaf väldigt glad ut över att den inte är ivägen inomhus längre.


1 svar på “Motorplacering och utflyttning

 1. RoThor säger:

  Hei,

  Fantastisk arbeid du gjør! det er dessverre få som skjønner omfanget.
  Lurer på om du vil selge en cad fil fra Solidworks til meg på housing? Vil evt brukes som grunnlag til directinjesjon, men ikke med periferal portning.

  Mvh,
  RoThor

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *