Framvagn – Montering

Dags att montera ihop framvagnen för att kunna se att allt blivit som det var tänkt.

Lackade spindlarna och bärarmarna i en zink-färg för att hålla dom vid liv en stund extra under byggtiden.
Punktade även ihop tillfälliga fästen för de övre bärarmarna, och även dubbla uppsättningar med fasta stötdämpar-atrapper. Rideheight, och fullt infjädrat.
Pressade i spindellederna i bärarmarna, och sen var det bara att börja skruva.Testade även att klämma in nån form av hjulhus, men det blev aldrig som jag ville ha det, så det plockades bort senare.

Det var även dags att spekulera hur jag ville binda upp framvagnen med övriga buren. VP-rör är bra att känna sig fram med.

Viktigt att kolla så det går att svänga & fjädra tillräckligt åt alla håll.

Ett första rör började slipas in. Fruktansvärt tråkigt.Här har jag max infjädrat, samt fullt rattutslag. Dock ska det krävas mycket innan båda dessa infaller samtidigt eftersom bilen vill välta åt andra hållet i vänstersväng. Men man vill ända vara säker.

7 svar på “Framvagn – Montering

 1. Johan säger:

  Som glad amatörbyggare med betoning på amatör blev jag sjukt imponerad över ditt bygge. Vilka detaljer du skapar, finner knappt ord. Hur började du? Har du ngn utbildning i bagaget?
  Fantastiskt inspirerande att se andras hantverk:)
  Med vänlig hälsning Johan Wiberg

  Svara
  1. Tony Tegheim säger:

   Hej Johan, och tack så mycket!

   Jag har jobbat som CNC-operatör i snart 12år, innan dess gick jag en blandning av Natur och Industri på gymnasiet.
   Solidworks har jag lärt mig den hårda vägen genom att öva, medans vi har MasterCam i jobbet sen 10år tillbaka.

   Svara
 2. Rolf Erik Kjøsen säger:

  blir bilen godkjent som amatørbygd fordon i Svergie? Da kan din godkjenning hjelpe meg med godkjenning i Norge.
  det er tegning av selve rammen jeg er inntrisert i, om du vil dele den med meg da? tenker på Mustang II framvagn fra Heidts som modifiseres.

  Svara
  1. Tony säger:

   Ja, bilen ska försöka bli godkänd som amatörbyggt fordon i Sverige. Vilka mått är det du behöver? Allt är ju relativt till hur bilen ser ut och infästningspunkter. Att kopiera 100% tror jag inte är den bästa lösningen för dig?
   /Tony

   Svara
   1. Rolf Erik Kjøsen säger:

    Hei hvilke dimensjoner det er på stålprofilene i rammen og målene på rammen er det jeg ønsker, da har jeg et grunnleggende utgangspunkt for et bygge.
    Må du bygge rammen sammen med sikkerhetsbur for at den skal bli stiv nok?
    Har 20 års erfaring som bilplåtslagare, og vi holder på og få en ny lov i Norge for bygging av amatørbygde kjøretøy, slik som dere har i Svergie derfor er jeg veldig!! intrisert i ditt bygge 🙂

    Svara
 3. Rolf Erik Kjøsen säger:

  Hei, inntresant bygge. Har du tegning på rammen? har planer om og bygge bil av samme type med v8 motor, lager du og selger du deler til framvagnen?

  Svara
  1. Tony säger:

   Allt finns i CAD. Jag har inte möjlighet att bygga åt någon annan, men det är fritt fram att få inspiration från mina grejer. Denna framvagn passar långt ifrån en vanlig 140. Men det bör gå att konstruera om så det passar.
   Mvh Tony

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *